Третият мандат има реални шансове да стане, ако отиде в „Да, България“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Aко отиде във „Възхода“ може да събере мнозинство, но то няма да е стабилно. Преди месец съм давал подобно предложение, защото си мислех, че са в добри отношения с тези, които дават мандатите“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се извини на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, че го е предложил за премиер и подчерта, че навремето е било престижно, ако кажат за някой, че става за премиер, но след като на този пост е бил Кирил Петков, нещата са девалвирали.

Не съм искал да унищожа Христо Иванов като политик. Знам, че с Христо Иванов мога да се договоря, договаряли сме се“, каза Борисов.

Според него трябва да има подписан документ, за да няма шикалкавения.

„Искат да предложат техническо правителство, трябва да се подпишем, за да знаем какво се изпълнява и да не шикалкавим“, каза той и добави: „Продължаваме промяната“ по ценности, щат не щат, тези неща трябва да ги подкрепят. За хубаво или лошо ПП зае мястото вляво с популистките си решения. „ДБ явно не иска да се съобразява с популистките им решения, видяхме го при гласуването на бюджета“, подчерта Борисов.

„ПП са в изолация във всичките законопроекти, които изброих, 63 депутати подкрепиха декларацията им, ние събрахме 115, е кой е в изолация?“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че е оптимист за следващите няколко дни. „Миналата седмица гледахме изключително стабилни мнозинства и съм сигурен, че всички законопроекти за енергетиката ще минат с мнозинства. Депутатите не искат да са в сянка на това, което направи миналото правителство“.

И за хората с увреждания ще има огромно мнозинство, защото е правилно, и за горивата ще има огромно мнозинство, защото е правилно и за реакторите ще има огромно мнозинство, сигурен съм и преработването на ПВУ ще мине, защото е правилен, медиацията на всяка цена трябва да влезе, прогнозира още лидерът на ГЕРБ.

„Изключително важно е тези неща да минат, защото са важни“, подчерта Борисов и се обърна към депутатите си: „Вие сте в този парламент изключително дисциплинирани, виждам много ентусиазъм“.
БГНЕС