Борисов спира промените в Закона за горите, докато не се постигне консенсус
Борисов спира промените в Закона за горите, докато не се постигне консенсус / снимка: DarikNews.bg, Маргарита Петрова

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да позволи повторно гледане на Закона за горите, докато няма пълен консенсус по него. Той допълни, че се е зарадвал на президентското вето на промените. „Сега спирам закона, след това широко обществено обсъждане. Докато няма 100 процента консенсус по тази тема, аз няма да дам на депутатите от ГЕРБ да вкарат отново Закона за горите", каза министър-председателят в Дупница. Той допълни, че нито Орлов мост е правилно да бъде затварян, нито е законно да се блокира международен път. Премиерът визира контрапротеста на хора от Банско и Разлог на главен път Е-79 при разклона за Симитли. „Парламентът е мястото, където се дават доводи", заяви Борисов.

Борисов спира промените в Закона за горите докато не се постигне консенсус
netinfo
На стадиона в Дупница, където Борисов откри нова спортна площадка, го чакаха жители на община Сапарева баня с транспарант, на който пишеше „Г-н Борисов, помогнете!!! Отрежете пипалата на октопода". Те се готвят за протест в понеделник срещу наложеното от президента вето на Закона за горите и ще спрат движението по главен път Е- 79 за около 15 минути.

В Дупница премиерът прогнозира, че догодина по това време автомагистрала „Струма" ще е готова. Той е направил инспекция на аутобана. „Разкопките почти са приключили, трябва им още малко време и им го дадохме", заяви Борисов.