/ Facebook/BoykoBorissov
Премиерът Бойко Борисов е на посещение в предприятие, което произвежда защитно облекло. Придружават го вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев и началникът на щаба срещу коронавируса Венцислав Мутафчийски. 

"Всички държави членки имат дългосрочни договори за предпазни костюми. В един момент доставките спряха. В спешен порядък събрахме български фирми. Вече има 40 хил. метра произведен плат, произведен в спешен порядък. Имаме вече 2000 облекла. Надали има толкова бързо направена реорганизиция. Готвим се по-дълго за такава ситуация. Имаме няколко хиляди респираторни уреди, но и там има забавяне в доставките. Дали сме 5 милиона за респираторни апарати. По един по два, по три, всичко де се изкупи. В новите линейки имат респиратори. Действа се максимално бързо", обясни премиерът.

"Тема, която в Бълария не съществува, но в съседните страни е страхотен бич – нелегалната миграция. У нас тя е 0", подчерта Борисов. 

"С една дума. Без да се подаваме на паника с дисциплина и мерки трябва да се справим", каза още той и изрази голяма благодарност към медиците в Габрово, които бързо се усетили за заразените с коронавирус.