"Благодарен съм на Господ, защото от 31 многомандатни избирателни района - спечелихме в 24- някои имат претенции за 1-2". Това каза министър-председателят Бойко Борисов при среща с игумена на Рилския манастир Евлогий Адрианополски.

Той отбеляза, че ДПС са спечелили в 3, а партията на Слави Трифонов в един МИР.

"Следващата партия след нас има три района взети. Ние имаме 24. Считаме ли се за победени, слизаме и не трябва да сме доволни от направеното. Както ние проявяваме скромност и толератност и те да проявяват", каза още премиерът. С един район или с два, да имаш претенции", разкритикува още той.

Дончев: Ако на Трифонов не му достигат няколко гласа за кабинет, ще му ги дадем (ВИДЕО)

Борисов припомни, че е развел европейските лидери с джипа в страната. "Иронизират ме, че сам си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят как е и какво става", коментира премиерът.

"Да видят разликите само. Имаше една игра - намерете разликите. Те са много съществени. Исках да благодаря за цялата подкрепа, да се извиня за това, че три месеца беше затворен пътя, но вие сте хора, които разбирате. Сега сме укрепили, изграждаме бетонна шапка. Така че като извинение вчера отпуснахме допълнителни пари, колкопо пожелахте вие, толкова. Каквото ни предложите, имаме още малко време, съм готов да го направим за Рилската света обител", каза Борисов.

От своя страна Евлогий благодари на премиера Борисов, както и на строителите. Той отчете, че са работили в много тежки условия.