/ БГНЕС
Председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
Таван от 20 000 лв. обезщетение за загинал при катастрофа

Промените бяха внесени от народния представител Менда Стоянова и касаят реда и условията за определяне на имуществените и неимуществените обезщетения при застраховка "Гражданска отговорност".

Таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа. Това предлага депутатът на ГЕРБ Менда Стоянова с промени в Кодекса за застраховане между първо и второ четене.
 
Застрахователите стават по-мнителни при изплащане на обезщетения при катастрофи

Сумата ще се изплаща на съпруг, съпруга, на човек, живеещ на семейни начала, на дете и на родител. Братът и сестрата на починалия може да получат 15 000 лева, а 5000 лева обезщетение по изключение ще се дава на други лица, които са създали емоционални отношения с починалия, е записано в предлаганите промени в Кодекса за застраховане.
 
Същите размери обезщетения да бъдат определяни и от застрахователя на виновния водач или по съдебен ред при смърт или телесно увреждане на човек, предвижда друго предложение на Стоянова, пише "24 часа".