/ БГНЕС
Хората са умни и имат инстинкт, кога трябва да се направи промяна, и кога трябва да се приключи с промяната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че в резултат на неговото управление България е била готова за членството в Еврозоната, но безогледното харчене на пари от страна на ПП-ДБ е довело до провал.

"Еврозоната беше готова, а те я провалиха с безогледното харчене на пари. Това са фактите", подчерта лидерът на ГЕРБ. Той е категоричен, че ПП-ДБ нямат шанс да излъжат отново гражданите.

Борисов отбеляза, че сглобката е съществувала около 10-11 месеца, която отвън е изглеждала прилично, но от вътре е имало само проблеми – огромни дефицити и никакви реформи.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че само от "Балкански поток" страната ни е спечелила за няколко години 1,3 млрд. лв. Той обърна внимание и на факта, че след "изключително антируските действия на партията на промяната в България има изключително руски газ".

Борисов заяви, че в момента се разпространява лъжата, че Пеевски командва ГЕРБ.

"Пеевски когато се създаде ГЕРБ, беше малко дете", каза Борисов. Той заяви, че тези неверни неща се разпространяват, защото ПП-ДБ не могат да кажат на своите избиратели, че заради постовете, самолюбието и пътуванията в чужбина са счупили правителството. 

Борисов призова ПП-ДБ да не преиначават историята около преговорите за ротацията. Той напомни, че когато Асен Василев е дошъл при него със списъка с министри, лидерът на ГЕРБ лично е задраскал имената на Жечо Станков и Христо Гаджев.

"Не преиначавайте историята, защото още дълго време може да бъдем управлявани от служебни кабинети", каза Борисов. Според него сега след поредните избори трябва да се работи в партньорство.

"Нека да седнем и да направим нещо стабилно за след изборите. Да седнем и да говорим как ще се стабилизира държавата след европейските и парламентарни избори. И сега съм готов на това", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС