/ пресцентър, правителствена информационна служба
Премиерът Бойко Борисов поздрави с Международния ден на йога индийския си колега Нарендра Моди и всички практикуващи йога по света. Това стана ясно във видеоклип, публикуван в страницата на Посолството на Индия в България във „Фейсбук“.

„Първо да поздравя моя колега, министър-председателят на Индия Нарендра Моди за милото писмо и, разбира се, с удоволствие ще подкрепя и ще го поздравя, и него, и всички, които практикуват йога, в Индия, в България и в света, с шестия Международен ден на йогата“, посочва премиерът Борисов.



„Заради коронавируса, в България, знаете, има много последователи на йога, направихме максимални бързо да създадем възможност да отворим местата, където се практикува йога. Убеден съм, че многото последователи в България и по света по този начин ще преодолеят по-лесно този страховит вирус, който отне толкова много човешки животи. Сигурен съм, че ще продължат хората да се занимават, защото здравият дух живее в здраво тяло. Йога практиките винаги са давали подобни резултати, затова – честит Международен ден на йогата, уважаеми колега Моди! Изпращам с този запис и огромните си почитания към вас и индийския народ“, казва още министър-председателят.