Борисов: Полицията е работила перфектно по убийството на Николай Колев
Борисов: Полицията е работила перфектно по убийството на Николай Колев / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Полицията е работила перфектно по убийството на Николай Колев
34898
Борисов: Полицията е работила перфектно по убийството на Николай Колев
  • Борисов: Полицията е работила перфектно по убийството на Николай Колев

Убийството на прокурора Николай Колев ще излезе на 100%, полицията е работила перфектно по него. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че бившият главен прокурор Никола Филчев не е пречил на разкриването на убийството и е дал указания делото да се разследва с всички сили.

Премиерът Борисов смята, че данните, събрани преди 7 години от полицията, и разработките по убийството на прокурора Колев, не са изгубени и ще доведат до стопроцентово разкриване на този разстрел. Всички тези данни още тогава са били предадени на прокуратурата, но Борисов подчерта, че не може да гарантира наблюдаващите това дело прокурори как са работили. Премиерът припомни, че в нощта на убийството на Николай Колев, ексглавният прокурор Никола Филчев му се обадил по телефона и му казал да работят с всички сили по разкриването на това убийство.

На въпрос дали прокуратурата или съдът са виновни за провала на редица дела в последно време, премиерът коментира, че делата се дънят, защото едното от двете неща е грешно - или съдът, или прокуратурата. „Не може всички дела да се провалят. И двете са грешни - в едни от случаите прокуратурата не си върши работата, в други съдът, както беше в случая с „Килърите", добави той.

На въпрос кой има интерес от това вътрешният министър Цветанов да бъде подлаган на натиск и дори да се цели отстраняването му, премиерът Борисов заяви, че със снощните си две операции той се справя прекрасно. „Аз го познавам много добре по характер. И не мога да разбера как хора с 1-2% рейтинг дават оценка на хора с по 50-60% рейтинг. Крайно време е да престанат с това. Това да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш", заяви още Борисов и даде пример с факта, че Цветанов има покана от директора на ФБР да го посети в САЩ. „Четете между редовете, точно това казах и на съдиите сега", добави премиерът.