Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
По-приятелски консултативен съвет не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в МС вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, който бе свикан от президента Румен Радев.

Корнелия Нинова обвини управляващите за провала на КСНС

Той каза, че е изумен от твърдения, че заседанието е било бойкотирано, и ги определи като фалшива новина, която не е проверена сред участниците в заседанието на КСНС.

Провал на КСНС, президентът свиква нов на 17 октомври

Премиерът напомни, че президентът е бил информиран за това, че на част от участниците в заседанието им предстои пътуване, а държавният глава е посочил, че важността на темата изисква присъствието на всички на заседанието.

Вчера президентът Румен Радев събра Консултативния съвет за национална сигурност, за да се обсъдят мерки за борба с корупцията. След близо четири часа дебати заседанието се провали и не излезе с решения.

Причината бе липса на кворум. Някои от членовете на Съвета, сред които председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки го напуснаха предсрочно заради международни ангажименти.
 
Президентът бе лаконичен в коментарите си след заседанието. Той посочи, че свиква заседание на КСНС по същата тема на 17 октомври.
БТА