Борисов: Пенсионираха Стоянов, защото Дончева не го харесва
Борисов: Пенсионираха Стоянов, защото Дончева не го харесва / cнимкa: Sofia Photo Agency

Директорът на столичната полиция комисар Румен Стоянов е пенсиониран, защото Татяна Дончева не го харесва още от времето, когато той ръководеше полицията в Габрово. Това становище изрази кметът на София Бойко Борисов минути, след като по телефона му се обади лично Стоянов, докато Борисов представяше началото на проект за борба срещу престъпността в район "Витоша".

Така софийският кмет информира за пенсионирането на директора на столичната полиция, преди да има официално съобщение. Борисов подчерта, че комисар Стоянов е професионалист и един от малкото свестни и лоялни хора в професията.


Ето какво коментира кметът на столицата Бойко Борисов:

„За Румен Стоянов специално ме е яд, защото е от малкото свестни, отдадени на работата хора. Малкото директори, които и аз навремето заварих в София. Работи абсолютно лоялно и никога не се подвежда по политика. Никога. Не се съобразява с министрите, в хубавия смисъл, че отстоява професионалното ръководство. Сега като ми се обади, ми трепереше гласа,защото се знаеше, че Татяна Дончева още от Габрово не го харесва. За съжаление или за радост, може би, не можа да стане кмет на София, но с тази смяна направи достатъчно голяма поразия на града.”