/ Фейсбук профил на Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов провери от птичи поглед как върви строителството на магистрала "Хемус". От видео в профила му във Фейсбук става ясно, че той е в хеликоптер, откъдето наблюдава напредъка на трасето. Министърът на финансите Кирил Ананиев лети заедно с премиера.

"Българите трябва да знаят, че нашите строители работят със световна класа", заяви премиерът.

Министър-председателят изтъкна, че строителството се случва в условията на пандемия, докато много държави са в пълен локдаун. "Хората не могат да излизат от вкъщи, а ние на следващите поколения, на бизнеса, на туризма, ще оставим огромни обеми работа, които са свършени от февруари насам", заяви Бойко Борисов.

"Това ще промени облика на Северозапада и Севера за десетилетия напред", подчерта Борисов визирайки новото трасе на магистрала "Хемус".

"Прекрасна ни е държавата, но е трудна за строителство", смята още той.

"Като тръгне ,веднага ще се забрави колко трудно е строена", отбеляза Борисов.

"Аз съм убеден, че хората вярват на това, което казваме, защото на много обекти го показахме - включително на Балкански поток, подчерта премиерът.

Той обяви, че тази година трябва да бъде пуснат за движение участъкът между Ловеч и Плевен от магистрала "Хемус" и постави за цел трасето да подмине Търговище.

Борисов се възхити на съоръженията, които се строят, и се обърна към Ананиев с думите: "Като се пенсионираш, ще си ходиш до Балчик на море".

2.2 милиарда лева е дало правителството за строителството на "Хемус" през четирите години на мандата. "Управляваме държавата така, че имаме най-ниския дефицит в ЕС и заедно с Естония имаме най-малък външен дълг. Успяваме да помагаме на хората и на бизнеса. Строим огромни инфраструктурни обекти, които ще се използват за десетилетия напред".

„За хората от Плевен, Ловеч и Търговище автомагистралата ще е богатство“, каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът изказа специални благодарности към археолозите, които изключително професионално са се справили със съхранението на откритите археологически находки в рамките на строителните дейности на „Хемус“. „След три-четири месеца ще видите каква ще бъде разликата, оставяме огромни обеми свършена работа, което ще доведе до развитието на туризма и бизнеса в региона“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят добави, че с добрите финансови показатели на България – с най-нисък дефицит и външен дълг в Европа, интензивно продължава строителството на всички важни инфраструктурни проекти в страната, които все повече ще подобряват живота на гражданите.