Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Ливанската република Хасан Диаб по повод експлозията в столицата Бейрут.

Премиерът Борисов изразява своите искрени съболезнования за случилото се в Бейрут.

Посланикът на България в Бейрут: Смята се, че са гръмнали цистерни с амониев нитрат (ВИДЕО)

„Шокирани сме от мащабите на пораженията и множеството жертви и ранени вследствие на този трагичен инцидент. Изразяваме своята солидарност с народа на Ливан и готовността ни да окажем съдействие за преодоляване на последиците от трагедията“, отбелязва министър-председателят Борисов в съболезнователната телеграма до премиера на Ливанската република.

Сцени от ада: Чудовищни експлозии разтърсиха Бейрут (ГАЛЕРИЯ)

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази съболезнования и солидарност към народа на Ливан и близките на загиналите при експлозията на пристанище Бейрут, при която загинаха най-малко 100 души, а над 4000 бяха ранени, съобщиха от МВнР.

Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до министъра на външните работи и емигрантите на Ливанската република Шарбел Уехбе.

Два мощни взрива на пристанището в Бейрут близо до българското посолство (ВИДЕО)

"Изразявам най-искрено съчувствие на народа на страната Ви и бих желала да предам нашите съболезнования на семействата и близките на загиналите. Желаем бързо възстановяване на ранените“, посочва Екатерина Захариева в съболезнователна телеграма до ливанския си колега.