/ БГНЕС
Предстои сериозна битка за реалните решения на България. "Реални решения за България" е и слоганът на кампанията на ГЕРБ. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов при представянето на партийните листи за предстоящия предсрочен парламентарен вот. Той призна, че на самия него не му се е искало да бъде водач на листи. Ние също вървим по модата - генерали, летци, певци, спортисти.
 
За около месец време се видя, че държавата няма пилот, е оценката на бившия премиер. Борисов подчерта, че партията му е прогнозируема, важно е какво може да надгради през следващите години.
 
Ние бяхме толерантни, доброжелателни, в замяна получихме тежък реваншизъм. Опитаха се дори ревизии да правят, оказа се, че няма нарушения. Сега ще им правят проверки на проверките, за пет дни взеха много неправилни решения, подчерта председателят на ГЕРБ.
 

БГНЕС


И отново коментира освобождаването от поста на главния секретар на МВР. "Нинова каза, че не знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР, областните управители. Въпросът е КОЙ... Считате ли, че е сериозно да излезеш и да кажеш, че избраното твое правителство не знае, премиерът не знае, Нинова не знае кой предлага смяната на главния секретар и то по един криминален начин". Според Борисов, ако е истина това, което казват от БСП, възникват опасения , че вотът ще бъде тежко манипулиран.
 
Бойко Борисов обобщи и основните акценти в управленската програма - запазване на плоския данък, средна работна заплата 1500 лв. в края на четиригодишен мандат с възможност и за по-висока. Всяка цифра е реална, зависи обаче кой ще управлява, наблегна той.
 

БГНЕС