Борисов: Ако градът утре не е в идеално състояние - концесионерите на съд
Борисов: Ако градът утре не е в идеално състояние - концесионерите на съд / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Концесионерите по снегопочиствато на София са подвели Столичната община и не са изпълнили надлежно поетите си ангажименти. Тази нощ снегорините по улиците на София не са били 250, както твърдят концесионерите, а само 40. Това съобщи в „Дарик кафе” кметът на София Бойко Борисов.

Кметът даде срок до утре сутрин градът да е почистен, в противен случай ще заведе дела срещу концесионерите, както и няма да им плати за услугата по снегопочистването. В момента в София се почистват спирките на градския транспорт. Кметът Борисов припомни, че гражданите са длъжни сами да си почистят тротоарите пред домовете си.

"Сега събрах концесионерите по чистотата и ги пратих да ми доказват маршрутите на всички камиони и им казах, че една стотинка няма да им дам ако не ми докажат. До 6:50 ч. лично съм проконтролирал и ако утре сутрин градът не е в идеално състояние, концесионерите могат да се срещнат с мен в съда. Аз не съм лягал цяла нощ, с маса таксиметрови шофьори съм говорил тази сутрин и им благодаря за сигналите. Единственото, което можех да направя повече е да се кача и аз на един самосвал и да почна да ръся и аз сол из града", заяви още Борисов.