/ БГНЕС, архив
Решението по делото е съдебна грешка, заяви защитникът на премиера Марин Марковски
Бойко Борисов ще обжалва решението по делото на Елена Йончева
97451
Бойко Борисов ще обжалва решението по делото на Елена Йончева
  • Бойко Борисов ще обжалва решението по делото на Елена Йончева
Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят 5000 лева на депутатката от БСП и журналист Елена Йончева. Това реши съдия Иво Вътев от Софийския районен съд по делото, което Йончева заведе срещу Борисов и ръководената от него партия, съобщи lex.bg.
 
Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ за 5000 лв.

Делото е заради изказвания на Борисов в предизборната кампания миналата година, в които той заявява на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Веднага след това тя обяви, че ще съди премиера.
 
Решението на съда е от 17 май, точно месец след последното заседание по делото. Искът беше за 20 000 лева. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на журналистката обезщетението от 5000 лева, както и разноски по процеса за 825 лева.
 
Йончева: Да изнасяш факти не е мракобесие, ГЕРБ просто очакват покорство

Пред Дарик Елена Йончева заяви, че все още не е официално уведомена за решението на съда и очаква това да се случи.
 
Адвокатът на Бойко Борисов Марин Марковски определи решението на първоинстанционния съд като съдебна грешка и заяви, че ще обжалва.
 

БГНЕС, архив


"Съдебното решение на Софийския районен съд е съдебна грешка, като пак се съобразяват причините, които са довели съда до тази идея да осъди Бойко Борисов без доказателства и без законно основание. Може би има и някакви политически симпатии, по някой път съдията не е съвършен човек. Така си го обяснявам, защото доказателствата категорично определят, че г-н Борисов не е извършил нещо, което да е от категорична на непрецизните изказвания", обясни адвокатът.
 
Бойко Борисов и Елена Йончева влязоха в спор

"Затова ние ще обжалваме. Убеден съм, че втората инстанция ще ни даде пълната възможност с доказателства, които сме събрали, че става въпрос за груба съдебна грешка, която ще бъде поправена", поясни още Марин Марковски.