Eлена Йончева ще съди Бойко Борисов
93047
Eлена Йончева ще съди Бойко Борисов
  • Eлена Йончева ще съди Бойко Борисов
Елена Йончева заведе дело срещу Бойко Борисов за клевета и уронване на честта на журналистическата професия. Това сподели самата тя в социалните мрежи. Исковата молба е внесена от адвокатите й в Софийски районен съд.
 
Действията на кандидат-депутата от БСП бяха провокирани от изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че държавата е плащала милиони за интервютата й.
 
Eлена Йончева ще съди Бойко Борисов

Преди дни коментар на водачът на листата на БСП в Хасково Елена Йончева, че ГЕРБ краде пари от програмата за саниране, постави началото на скандал между нея и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
Часове след тези думи на Йончева, Борисов я обвини: "Ще ли сте успешни журналисти, ако за интервю държавата България през една от централите си плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона, които даже нашето предишно правителство беше принудено да плати".

Реакцията на кандидат-депутата на БСП бе, че този спор ще се пренесе в съдебната зала. "Ще заведа дело срещу бившия премиер Бойко Борисов. Казаното от него е абсолютна лъжа, която уронва престижа на журналистическата професия и дълбоко ме обижда", каза тя.

Днес официално адвокатите на журналистката внесоха исковата молба в Софийски районен съд. В социалните мрежи Йончева написа: " Вярвам, че това е битка срещу тези, които смятат, че могат да продължават безнаказано да клеветят, да лъжат, да заплашват. Това е битка за повече честност и морал.Ако Бойко Борисов си позволява така да клевети и заплашва български гражданин, който е казал критични думи за него и неговото управление, представете си как би постъпил със всеки един българин, който няма тази трибуна".
 
Елена Йончева добави, че адвокатите й ще настояват за обезщетение, което ще бъде дарено на кампанията "Повече българчета за България".