Елена Йончева
Елена Йончева / БГНЕС, архив
Журналистът Eлена Йончева ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината – коментарът му, че държавата е плащала милиони за интервютата на Йончева. Обвинението на Борисов дойде в отговор на коментара й в качеството на кандидат за депутат на БСП, че ГЕРБ краде от програмата за саниране.
 
В разгара на предизборната кампания се стигна и до първата закана за съд. Водачът на листата на БСП в Хасково - Елена Йончева, коментира, че ГЕРБ краде от програмата за саниране. Няколко часа по-късно бившият премиер Бойко Борисов обвини журналистката, че държавата й е плащала по няколко милиона:
 
"Ще ли сте успешни журналисти, ако за интервю държавата България през една от централите си плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона, които даже нашето предишно правителство беше принудено да плати", каза Борисов.
 
Веднага след обвиненията на Борисов, Йончева заяви, че ще го съди:
 
"Ще заведа дело срещу бившия премиер Бойко Борисов. Казаното от него е абсолютна лъжа, която уронва престижа на журналистическата професия и дълбоко ме обижда", каза тя.
 
Елена Йончева призовава българските адвокати, които не се страхуват от Бойко Борисов, да се свържат с нея. Веднага след това пък той използва Фейсбук, за да уведоми, че ще участва с удоволствие в процеса.