Ясна е самоличността на двете невинни жертви при катастрофата на булевард "Черни връх". Близки на 22-годишната Хариет разказват пред NOVA, че часове наред не са могли да разберат дали тя е сред загиналите при инцидента. Те са звънели в болници и в МВР, за да получат информация. Твърдят, че след като казвали трите имена на момичето, отговорът на полицията бил, че инициалите съвпадат. При катастрофата умира и 26-годишно момиче, което е служител в космическата обсерватория.

Близките и на двете млади жени са в шок и настояват да има справедливост, а Георги Семерджиев да получи най-суровото наказание.

В злополучната нощ 22-годишната Хариет трябвало да се види с дъщерята на Антоанета Куюмджиева. „Последно я чух в 23:00 ч. А аз я видях няколко часа преди това….за последно”, разказва майката.

Следват дълги и мъчителни часове, в които близките на 22-годишното момиче се опитват да разберат дали тя е една от жертвите. Звънели в 4-то РПУ, но от там им казали само, че инициалите съвпадат.

„Обърнахме се за помощ към вас, защото наистина не можехме да я намерим по никакъв начин. Силно се надявахме наистина това да не е тя”, споделя Антоанета.

За съжаление името се потвърждава. Близките на 22-годишното момиче искат само едно. „Ужасно звучи, но искаме правосъдие. Никой не заслужава да умре по този начин…никой. Това са деца”, заяви почернената майка. И допълва: „Господ достатъчно го е наказал този човек, но все пак трябва да си търсим правата. Не може да бъдат и да остават безнаказани”.  

Втората невинна жертва на катастрофата е 26-годишната Христина. Студентка по българска филология и асистент в Националната астрономическа обсерватория към БАН. Близки и приятели на момичето не могат да повярват за нелепата й смърт. Разказват, че наскоро сбъднала голямата си мечта – да стане джаз певица. 

„Пеенето. Хобито й стана начин на живот, за съжаление не за много дълго време. Снощи в 2:30 през нощта ми звънна една моя позната и от нея научих. Първоначално не повярвах”, спомня си Николай Драганов, близък на една от жертвите.

И настояват за безкомпромисен съдебен процес. „Джунглата взе поредните два живота. Това е. Закони в България има, правилно правоприлагане няма. От тук нататък предстои компетентните органи да си свършат работата, а не както стана с нашия колега Милен Цветков”, посочва Николай.

От Пътна полицията обясниха, че е направено всичко, за да бъдат уведомени близките на загиналите момичета.

„При проверка на документите на загиналите пешеходци имаше адреси, които имат в личните си карти, колегите са посещавали и са търсили телефони, за да може да се обадят на тях, но най-вероятно не са успели да ги намерят”, заяви комисар Тенчо Тенев.

Засега обвинението предвижда от 5 до 20 години затвор за Георги Семерджиев.
nova.bg