ЦСКА
ЦСКА / БГНЕС, архив
Бизнесмен се закани да спре търга на ЦСКА
93139
Бизнесмен се закани да спре търга на ЦСКА
  • Бизнесмен се закани да спре търга на ЦСКА
Бизнесмен се закани да спре търга за емблемата на ПФК ЦСКА. Причината  по думите на Валкан Стойновски е, че в списъка с активи на фалиралото дружество фигурират земи в Карадере, който според бизнесмена принадлежат на неговата фирма, обясни той пред ГОНГ. Синдикът на ПФК ЦСКА Дора Милева обаче обяви обаче, че търг ще има, а претенциите на Стойновски са недоказани и той няма право да оспорва търга.

НАП обяви търг за марката на ЦСКА за 25 април

"Нашият адвокат извърши проверка и установи, че се касае за тези земи. Разгледахме делата, защото ние преди около две години установихме също случайно, че това е станало в Карадере, заведохме дела. Всички тези дела на всички инстанции, включително и във ВАС, спечелихме. Отмени се този незаконно направен ПУП и ние си възстановихме земите, които бяха там", обясни бизнесменът.

Ръководството на ПФК ЦСКА внесе оздравителен план
 
Според синдика на ЦСКА Дора Милева претенциите на бизнесмена са недоказани. По думите й той има право да оспорва провеждането на търга само ако е купувач. "Ние имаме документи, нотариални актове за земите, те са вписани в партидата на ЦСКА в имотния регистър. Няма други вписвания за образувани дела, за някакви възбрани, за обезпечения, наложени върху тези земи. Така че аз смятам, че не продавам чужда собственост. Нека господинът си я докаже", посочи Милева.

Дора Милева
БГНЕС, архив

Междувременно стана ясно, че четирима кандидати са платили депозит за участие в търга за имуществото на ЦСКА утре, като един от тях е шефът на ЦСКА-София Гриша Ганчев. Търгът е с тайно наддаване за вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността на Професионален футболен клуб ЦСКА и е на обща стойност 1 646 325.00 лева.

Той включва недвижимо имущество за 490 410 лева, движими вещи за 47 190 лева, екипи за 16 080 лева, активи (стоки) за 8 970.00 лева, моторни превозни средства за 23 970.00 лева, вземания за 88 000.00 лева и търговски марки за 971 705 лева, съгласно изготвената пазарна оценка.
 
Бойлери, wi-fi рутер, дъждобрани, джапанки, косачки, шорти с бандаж и пъзели са сред наличното в списъка с продаваното имущество.