Ръководството на ПФК ЦСКА внесе оздравителен план
Ръководството на ПФК ЦСКА внесе оздравителен план / DarikNews.bg, архив

Ръководството на ЦСКА е внесло оздравителен план за дружеството в Софийски градски съд днес, съобщиха от клуба на официалния си сайт.

Същото ръководство стои начело на новото дружество ЦСКА, което се образува след сливането на Чавдар Етрополе и Литекс, и в момента чака да получи одобрение за участие в Първа лига от следващия сезон.

ЦСКА се превръща във ФК Лупи? Гриша Ганчев отрича

"Днес (23.06) в Софийски градски съд беше внесен оздравителен план от Управителния съвет на дружеството ПФК ЦСКА АД, което е обявено в процедура по несъстоятелност. Програмата е изработена от най-добрите и високо квалифицирани специалисти в областта на търговското право и несъстоятелността", се посочва в съобщението от клуба.

Новото дружество ПФК ЦСКА е факт, Стоичков участва

Адвокат Станислав Трендафилов разясни пред Gong.bg подробности около плана. Юристът поясни, че според параметрите на програмата до три години старото дружество трябва да играе в евротурнирите, при това като шампион на България.

"От ръководството на ЦСКА има официално внесен план. Надяваме се в посочените периоди да оздравим дружеството. Държавата ще бъде удовлетворена на 100%, привилегированите кредитори - също. Ще се опитаме да удовлетворим на максимум и останалите кредитори", заяви Трендафилов.

Ако няма бърз фалит, ЦСКА обмисля оттегляне

"Съвсем реално е да се пристъпи към реализация. Планът е изготвен от сериозни професионалисти, финансово и юридически сме готови да го изпълняване", поясни той.

"Приоритетът е оздравяване на ПФК ЦСКА и дружеството да продължи да функционира като футболен клуб, да играе в България и в Европа. Оттук нататък съдът трябва да предложи плана за гласуване пред кредиторите по класове, те ще си го гласуват и ако го гласуват, трябва да влезе в действие", посочи още адвокатът.