В социалните мрежи се появиха снимки, на които се вижда линейка от столичната Спешна помощ, която е натоварена с багаж, предава NOVA.

Много от интерпретациите в социалните мрежи са, че някой използва спешната кола, за да превози зеле. От Бърза помощ-София категорично отрекоха тези твърдения и обясниха, че конкретната линейка не превозва пациенти, а е специално оборудвана и пригодена за превоз на биологични отпадъци.

Това е превозвала и в момента, в който са направени снимките. „На едната от малките снимки се вижда съвсем ясно, че има щемпел на тях. Аз откакто съм на тази земя, щамповано зеле не съм виждала.

Ако ме попитахте защо е със светлинни и звукови сигнализации, защото ако попадне в опасна ситуация на пътя, трябва да сигнализира, че превозва опасен товар. Всеки един, който публикува каквото и да е, трябва да има самосъзнание, че носи отговорност за това, което прави.

И трябва да носи отговорност, защото това злепоставя институции и хора”, заяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.
nova.bg