/ netinfo
Седми ден продължава издирването на 16-годишното момче, блъснало с автомобил пешеходци в района на Триград. В издирването му участват полицейски и горски служители, както и хора, които познават младежа.
 
Той бе обявен за общодържавно издирване, след като на 8 юли блъсна пешеходци в района на Триград и избяга. При инцидента пострадаха петима души, сред които и 6-годишно дете.
 
Търсят в Гърция тийнейджъра, блъснал туристи в Триград

Седмица след инцидента полицията се закани да вземе мерки срещу масовите нарушения на правилата за движение по пътищата в малките населени места, отбелязва NOVA. "Да оставиш на 16-годишно момче автомобил под ръка в селото... В хода на работата установяваме, че той от години управлявал АТВ-та, кросови мотори и затова всички се правят, че не знаят, включвам и нашия служител", казва шефът на полицията в Смолян Николай Димов.
 
Проговори майката на младежа, който блъсна туристи и избяга

Вчера стана ясно, че хората от Триград се притесняват сериозно за здравето на момчето, тъй като то е облечено леко, а температурите нощем в планината падат доста и прогнозите за времето не са никак благоприятни за оцеляване. 
 
Радев към момчето, блъснало туристи в Триград: Ти си важен, върни се! (ВИДЕО)

В петък вътрешният министър Валентин Радев отправи призив към младежа да се прибере. "Върни се при родителите си, защото ти си важен! И можеш да понесеш отговорността за грешката си”, обърна се той към Кристиян.