БДЖ променя графика за движение на някои влакове
БДЖ променя графика за движение на някои влакове / снимка: Sofia Photo Agency, архив

От днес, 1 март, "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, информират от дружеството.

Шест бързи влака вече ще спират на допълнителни гари и спирки, осем пътнически влака ще пътуват в дните събота и неделя, а други пет пътнически влака ще пътуват с корекции в своите разписания.

Промените се въвеждат с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от различни населени места в страната.

Поради ниска рентабилност и реализиране на неоправдани разходи от недостатъчна ползваемост, ще бъдат отменени три пътнически влака, а други три пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут.

За осигуряване на допълнителна възможност за пътуване на клиентите на националния железопътен превозвач от различни гари и спирки с някои бързи влакове, се правят промени в спиранията на част от тях.

Промени ще бъдат въведени и в графика за движение на осем пътнически влака, които пътуват само в определени дни. Тези влакове вече ще се движат и в някои от почивните дни.

За подробна информация клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

От 1 март БДЖ увеличава цените за пътуване с бърз влак със задължителна резервация. Средното увеличение на цените на билетите за тази по-висока категория влакове e осем процента.