Свидетели са забелязали бащата и детето край бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември
Бащата на изчезналия Александър е издържал проверка на детектор на лъжата, съобщи за БТА говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова. Изследването, проведено в МВР, е доказало, че мъжът не лъже. Освен това свидетели са забелязали бащата и детето в района на бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември, казаха от прокуратурата. 

Бащата на Александър коментира станалото и на профила си във фейсбук. "Детекторът на лъжата показа, че казвам истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече", написа той. 



От днес МВР промени начина на действие в търсене на 12-годишния Александър Цветанов, който изчезна на 11 ноември. Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места.

Общо 60 служители на МВР продължават издирването, участват сили на областните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция "Национална полиция".

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. 

По-рано днес стана ясно, че доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър. Това съобщи Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз, който организира голяма част от излезлите в планината, предаде БТА.

По думите му броят на доброволците непрекъснато намалява заради влошеното време и безрезултатното досега издирване. Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За пореден път няма ефект от търсенето и момчето е неоткриваемо. Все пак доброволците остават в готовност и ще се отзоват при гореща следа, каза Фердов.

„Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км някаква координация. Иначе се лутаме по гори  и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много, че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов.