/ / iStock/Getty Images
Чорапът върху главата на обирджията се скъсал и камерите заснели лицето му
Софийският районен съд остави за постоянно мъжа, който обра банковия клон на столичния булевард "Цар Борис III" на 12 февруари, предаде БГНЕС. Съдът потвърди - извършител е Константин Чапкънов.

Извършителят нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута.

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет. Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов.

Мъжът, ограбил банков клон в София, дължал пари

Синът на скулптора Георги Чапкънов - Константин е завел полицаите до контейнера, в който е изхвърлил пистолета играчка, с който в сряда обрал банка. Там бил и чорапът, който той нахлузил на главата си при грабежа, предаде "24 часа" .

По време на обира камери заснели лицето на сина на популярния скулптор, което се видяло добре, тъй като чорапът на главата му се скъсал, а и без друго прозирал. След това мъжът бил разпознат от служителки на банката. Докато извършвал грабежа, Константин Чапкънов не носил ръкавици и оставил отпечатъци. След като заплашил служителките на касите в банката, те успели да го изиграят. Дали му плик с маркирани пари, чийто серийни номера вече били записани.

Пореден въоръжен обир в София от началото на седмицата

Извършителят на банката страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си.

Другият адвокат - Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства. „Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“.

Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.