Багата е на хемодиализа
Багата е на хемодиализа / снимка: БГНЕС

Хемодиализа подпомага дейността на бъбреците на спортиста Благой Иванов-Багата, който вече месец е пациент на централната пироговска реанимация. Тежкото му състояние продължава, съобщават от лечебното заведение.

Багата продължава да е на изкуственото дишане, а съзнанието му е медикаментозно модулирано. Инфекцията е контролирана, като се прилагат антибиотици, по данни на микробиологичното изследване. Това съобщи дежурният началник отделение в централна реанимация.

25-годишният мъж беше приет в "Пирогов" с нараняване от нож в областта на гърдите. Багата беше подложен на животоспасяваща 5-часова операция, изпълнена от водещи хирурзи на Първа хирургическа клиника.

На 26 февруари Благой Иванов-Багата бе намушкан с нож под мишницата след скандал в столично заведение. На спортиста беше направена животоспасяваща операция, която продължи шест часа. За нападението бе задържан 23-годишният Даниел Стефанов-Дъмпел, който съдът остави в ареста. 25-годишният Благой Иванов е ММА боец и състезател по самбо.