/ БГНЕС
Противоречиви са версии за инцидента на магистрала
95067
Противоречиви са версии за инцидента на магистрала
  • Противоречиви са версии за инцидента на магистрала
Автобусът на фирма "Юнион Ивкони", който катастрофира снощи на магистрала "Тракия", е пътувал от София до Слънчев бряг. В момента се провежда вътрешнофирмена проверка, заяви за Дарик управителят на фирмата Георги Анастасов.
 
Версиите за причината за инцидента са много и противоречиви, поясни той.
 
Какви са версиите за катастрофата на магистрала "Тракия"? (ВИДЕО/СНИМКИ)
 

БГНЕС

БГНЕС


Атанасов посочи, че компанията изчаква официалното становище на полицията, а шофьорът е бил твърде уплашен и не е дал точен отговор, какво се е случило.
 
"Проверяват се всички регистри. Реално водачът е почивал предния ден. Изясняват се детайлите, за да се види има ли някакъв проблем. Ако се докаже, че има проблем, човекът, който го е нарушил, ще понесе наказание с цялата строгост за това нарушение", обясни управителят на фирмата.
 

БГНЕС


Според информационните масиви на дружеството шофьорът е седнал зад волана в 17.00 ч., а преди това е бил в почивка. Не е отразено да е сменял преди това колега.
 
Автобус се преобърна в канавка на АМ "Тракия"

Първата версия, че автобусът е засечен от лек автомобил, била на един от пътниците, изтъкна Георги Анастасов. Тази сутрин обаче по-актуални станаха версиите, че шофьорът е заспал, а преди това е бил на друг курс.
 

БГНЕС


Автобусът е преминал технически преглед преди 10 дни, съобщи Георги Анастасов. Преди излизане от базата автобусите се проверяват преди всеки курс. Имаме всички застраховки, няма проблем с компенсацията на пътниците, увери още той. По думите му служителят е от година и половина във фирмата и е минал изпит преди да започне да кара пътници.

Московски разпореди спешна проверка по повод пътен инцидент с автобус

От министерството на транспорта заявиха, че екип на "Автомобилна администрация" е влязъл във фирмата за комплексна проверка. Ще се проверява времето за почивка на конкретния водач, пътни листи, график, както и тахографите 28 дни назад, за да се види дали има натрупване на умора.
 

БГНЕС


В момента полицията разпитва шофьора, а автобусът се изтегля и ще бъде откаран на паркинг по предписание на полицията.
 
Автобусът с 31 пътници се преобърна снощи около 22.00 ч. на магистрала "Тракия". Инцидентът стана на 296-ти км в района на стралджанското село Воденичане в посока Бургас. При инцидента бяха ранени 17 души.