Екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са помогнали на 12 души – четири семейства с деца, едното от които с медицински проблем, да се приберат вчера от хижа „Планинарска песен“ на Витоша. За извозването на хората е използвано специализираното АТВ на дирекцията. Това съобщи директорът на АПП Красимир Димитров.

И днес продължава работата на аварийните екипи на Столичната община на Витоша и в града. Към този момент екип на АПП помага за транспортиране чрез специализиран АТВ автомобил на човек със здравословен проблем от хижа, на трудно достъпно място във Витоша.

Снежна приказка на Витоша (СНИМКИ)

Работи се и за възстановяването на електрозахранването на няколко хижи в отдалечени места в планината Витоша. Екипите на общината са в координация с дежурните на ЕРМ – Запад, които трябва да възстановят електричеството. Уверенията на дружеството са, че това ще стане до края на деня.

Аварийните екипи на общината обезопасяват и отстраняват също паднали след обилния сняг клони на планинските пътища във Витоша. Днес три екипа са премахнали пречупени клони и дървета на пътя към х. „Офелиите“, а вчера са разчистили повече от 10 съборени от снега дървета на пътищата кв.“Драгалевци“ – х. „Алеко“ и кв.“Бояна“ – „Златните мостове“.

През нощта в София са извършени частични обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди поради ниските температури. В Природен парк Витоша са опесъчени пътищата към х.Алеко и „Златните мостове“. В планината се извършва само избутване на сняг със снегопочистващи машини и опесъчаване.

През последните дни аварийните екипи са реагирали на 62 сигнала за паднали и опасни клони и дървета в различни райони на града. Аварийните екипи са извършили близо 40 обходи на терен на територията на Столична община с цел наблюдение на критични места и реки.
Столична община