Във всяка демократична държава закоността се спазва от МВР, заяви

„Дълги години целта на политиците беше КЕВР да бъде независим орган. Сега стана ясно, че цената на топлоенергията за 2020 г. ще падне с 15% в сравнение с 2019 г. Обществото нека да бъде спокойно за цената на парното. Цените не се намалиха заради натиска на премиера. Те паднаха заради основните дейности, които направи търговското дружество „Булгаргаз”. Ако миналата година сте плащали 100 лв. на месец, тази година ще плащате 85". Това обясни в ефира на NOVA депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Против сме доброволните отряди, защото това са едни образувания на мнозинството. Тези групи ще бъдат подчинени на министъра на вътрешните работи. Във всяка демократична държава закоността се спазва от МВР. Същите текстовете се опитаха да ги прекарат и през Закона за устройство на териториите преди години. И тогава се създаде напрежение. Тогавашният председател на парламентарната група на ГЕРБ оттегли предложението и се каза, че то повече няма да бъде разглеждано”, каза  Аталай. В сряда ГЕРБ не подкрепиха идеята на ВМРО за създаването на доброволни формирования към вътрешното министерство.

Омбудсманът: Цените на парното не отговарят на реалността

На въпрос може ли тежестта на ДПС да намалее, ако влязат повече партии в парламента, Аталай отговори, че има място за всякакви политически формации, стига те да си намерят последователи. „Излизаш на сцената, имаш съответната идеология за развитие на страната, намираш си последователи и отиваш на избори. Това е демокрацията. ДПС е близо до избирателя. Затова гласуват за нас", поясни Аталай.

Депутатът направи коментар и относно намаленото ДДС за ресторанти, книги и детски стоки.

„Пандемията засегна много туризма. Затова от ДПС подкрепихме 9% ДДС за ресторантьорите и хотелиерите. Ние сме единствената партия, която предложи да се намали налогът и за детските храни”, поясни той. И подчерта, че строгите мерки срещу коронавируса е трябвало да бъдат прилагани малко по-дълго.

NOVA