Арестуваха ямболски атакисти, отказали да напуснат общинско помещение
Арестуваха ямболски атакисти, отказали да напуснат общинско помещение / netinfo

Общинският съветник от "Атака" – Ямбол Станимир Кискинов както и двама активисти на партията са били задържани, след като са отказали да напуснат общинското помещение, което ползват за клуб. Според местния лидер на „Атака” Георги Зафиров, към 17.30 часа в клуба дошли полицаи, които се опитали да запечатат сградата. Зафиров категорично отрече, да е била връчвана заповед за изземване.

Кметът Георги Славов съобщи, че заповед за изземване на имота е била издадена на 4 септември и тъй като Георги Зафиров не е намерен лично, тя е била публично обявена. Срокът за напускане е бил 27 септември. Днес трима полицаи са отишли да изпълнят заповедта на кмета, а атакистите са отказали да напуснат.

По думите на Кискинов малко по-късно са дошли още пет-шест униформени. При повторния отказ да напуснат, полицаите са арестували тримата от „Атака”. Няколко часа по-късно те са освободени. Лидерът Георги Зафиров бе категоричен, че това е политически акт и действията на кмета са абсолютно незаконни. Веднага след обявяването на заповедта за изземване, тя е била атакувана в Административния съд и по нея магистратите ще се произнесат на 22 октомври. Освен това, според Зафиров, законът за политическите партии е на тяхна страна и помещението не може да се отнема по такъв начин.

„Днес е рожденият ден на вестник „Атака” и това е провокация. Освен това на последната сесия на Общински съвет – Ямбол наши общински съветници се противопоставиха на желанието на общинската администрация символът на Ямбол – Безистена, да бъде използван в българо-турски проекти”, каза още Зафиров.

Кметът Георги Славов от своя страна е категоричен, че няма политически елемент в действията му и са спазени всички закони и срокове.