/ ThinkStock/Getty Images
Русенската полиция е разкрила случая с обрания в края на март миналата година трезор на клон на банка в Русе. Задържан е 48-годишен мъж. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град и от прокуратурата.

Десетки хиляди лева откраднати от банковия трезор в Русе

До разкриването на случая се стигнало след упорита и задълбочена работа от служители на русенската полиция, под ръководството на Районната прокуратурата в града.
Обирът бе извършен в нощта на 26 срещу 27 март миналата година. До трезора на банковия клон, намиращ се в центъра на града, е достигнато, след като е разбита стена при подземните гаражи, намиращи се под финансовата институция. През направен отвор от съседно външно помещение, със специално подготвени приспособления, през дупката са придърпани част от парите, които са се намирали на рафт. Взети са средства в различни валути - 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара. Общата стойност е 188 385, 52 лева.

Във взломения банков клон в Русе е проникнато от съседно помещение

48-годишният И.П. е имал и съучастник, който не е установен. Арестуваният мъж е привлечен като обвиняем, а Районният съд му е наложил постоянна мярка "задържане под стража".