Като член на комисията по отбрана получих покана, в която ме канят на тържествения водосвет в 11:00ч. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Александър Вълчев пред български журналисти във Виетнам.

"Като член на комисията по отбрана получих покана, в която ме канят на тържествения водосвет в 11:00ч. Не мога да си спомня дали беше на парламентарния имейл или личната поща", каза Вълчев.

"При добре работеща и стройна организация щях да присъствам на това събитие, ако не бях част от делегацията във Виетнам. Поканата на министър към комисията по отбрана беше в реда на нещата. Не разбирам заформилия се днес скандал", посочи той.

Експерт в МО подава оставка заради неизпратени покани до депутати за Богоявленския водосвет

Припомняме, че по-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще изпрати официално запитване до министъра на отбраната Тодор Тагарев защо депутати и шефовете на парламентарни групи не са били поканени да участват в ритуала на Богоявление на 6-ти януари.

"Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на политически групи. Предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане", заяви Желязков във Виетнам.

Министерството на отбраната е организатор на тържествения водосвет.

Желязков ще изпрати официално запитване до МО още утре, за да не се стига до изпращане на въпроси по реда на парламентарния контрол, посочи самият той.
Председателят каза, че Богоявление и Йордановден би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници.

Желязков подчерта, че в историята на парламента не е имало случай да не са поканени всички депутати.