Александър Тасев е разследван за контрабанда на горива
Александър Тасев е разследван за контрабанда на горива / netinfo

Разследване за контрабанда на горива е имало срещу президента на футболен клуб „Локомотив Пловдив” Александър Тасев, който бе убит на 14 май. Разследването се е провеждало през 90-те години. Това съобщи вътрешният министър Румен Петков пред журналисти.

Вътрешният министър Румен Петков съобщи още, че Александър Тасев е бил разследван за контрабанда на горива в Сърбия през средата на 90-те години, но поради незнайни причини разработката е спряна през 2001 година. В справката, която е представена на вътрешния министър няма данни или информация Александър Тасев да е участвал в сделки за трафик на кокаин, съобщи още вътрешният министър Румен Петков.

Според него, застреляният вчера бизнесмен е бил доста активен човек в политическо отношение в Кюстендил, като е правил няколко пъти опити да участва в различни политически кампании, дори да се изявява самостоятелно в политиката.

Румен Петков нито отрече, нито потвърди за връзка между убийството на президента на футболен клуб „Локомотив Пловдив” Александър Тасев и убийството на кмета на Елин Пелин Янко Янков.

Той обаче, категорично отрече да има връзка между стрелбата срещу председателя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков и убийството на Александър Тасев.