Алармират за престъпна схема, завличаща фирми с милиони
Алармират за престъпна схема, завличаща фирми с милиони / снимка: БГНЕС, архив
Алармират за престъпна схема, завличаща фирми с милиони
37029
Алармират за престъпна схема, завличаща фирми с милиони
  • Алармират за престъпна схема, завличаща фирми с милиони

Организирана престъпна група извършва сложни измами на територията на цялата страна, а действията на групата остават безнаказани от прокуратурата. За това алармираха от Националния антикриминален и антитерористичен форум. Неговият председател Тихомир Стойчев заяви, че последните жертви на групата са две фирми, който са били ощетени с близо 2 млн. лева.

През 2008 г. фирма се опитва да се сдобие с терен в района на Ботевград. Сключва се сделка със синдик на фирма „Чавдар”-Ботевград Любмир Караджов. По това време предприятието е обявено в несъстоятелност. След сключването на предварителните договори фирмата купувач превежда на негово име по сметка в банка около 2 млн. лева. Караджов обаче отлага финализирането на сделката пред нотариус. В последствие фирмата разбира, че е измамена, а преведените пари вече са източени от служителка в банката - Диана Маркова.

„И след подписване на договор, който той донесе подписан и подпечатан от синдика, започнахме превеждане на пари от нашата банкова сметка в сметката на „Чавдар”. Аз предварително проверих и това е сметката на „Чавдар”. Това не е схема някой измамник да си е направил сметка и там да сме превеждали парите. Парите седят в синдишката сметка”, обясни собственикът на измамената фирма Константин Генчев.

Оказа се, че и други лиза били пострадали от подобни схеми. От форума алармираха още, че лицето Караджов в момента живеел в Правец, не е бил и разследван. Все още нямало реакция и от страна на прокуратурата, въпреки подаваните жалби