Административен съвет ще определя медийния достъп в НС
Административен съвет ще определя медийния достъп в НС / netinfo

Председателският съвет на Народното събрание е подкрепил поректорешение на ДПС за промени в правилника на Народното събрание, съобщи заместник-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Промените предвиждат създаването на административен съвет с представители на всички парламентарни групи, който да решава с консенсус административните въпроси на парламента, както и да определя медийния достъп. Очаква се в четвъртък поправките да бъдат приети от правната комисия.

От своя страна председателят на парламента Георги Приниски призна, че е допуснал грешка с вземането на решение за ограничаването на медийния достъп и за преместването на студиата на Дарик и БНТ, без да потърси мнението на всички парламентарни групи.

Работна група на Парламентарната група на Българска нова демокрация ще прегледа общите условия на всички публични услуги с цел да се изготвят законови промени за автоматично обезщетяване на потребителите, когато правата им са нарушени. Това съобщи депутатката Лидия Шулева.