Мъж и жена от Благоевград не успяха цяла година да си приберат автомобила от наказателния паркинг в града. Според тях той е бил вдигнат неправомерно. Ето защо започнали съдебни дела по време, на което колата им била задържана на паркинга.
 
Преди около година паркираният автомобил на семейство Домозетски бил вдигнат от паяк и репатриран в наказателен паркинг. Така сагата за Силвия и Димитър започва, разказват те пред NOVA. "Горд собственик на репатриран автомобил и може би единственият, който реши да не си взима колата, докато не се реши проблемът правилно ли са ми репатрирали колата или неправилно", казва Димитър.
 
Иновация в родопско село: Мотокар влезе в ролята на „паяк“ (СНИМКИ)

Историята на репатрирането тръгва от паркирането пред дома на семейството. "Това е поредното вдигане на нашата кола оттам и не само на нашата. И в момента има паркирани коли там. В момента, в който решат, че трябва да освободят мястото, вдигат. Хората идват, плащат си, освобождават си колите и същите автомобили се паркират пак на същото място", обяснява Силвия.
 
Домозетски смятат, че паркирането им не било в нарушение и завеждат дело срещу общинската фирма "Паркинги и гаражи". Година по-късно го печелят. Върховният административен съд отменя и глобата им за репатриране. И въпреки че са загубили делото, от общинското дружество се смятат за правите в спора.
 
„Паяк” в Казанлък вдигнал кола с дете в нея

"Според съда те са нарушили Закона за движение по пътищата и наредбата, но пък нашите служители са нямали право да ги санкционират, така че аз мисля, че ние сме правата страна, но ще се съобразим с решението на съда", казват от "Паркинги и гаражи".
 
Така след година в наказателния паркинг Силвия и Димитър ще приберат семейния си автомобил.
nova.bg