475 000 подписа събра кампанията срещу правителството Аз съм европеец
475 000 подписа събра кампанията срещу правителството Аз съм европеец / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Над 475 000 българи са сложили подписите си в подписката за уволнението на Правителството, която беше стартирана на 6-ти септември от ГЕРБ, СДС и ДСБ, и ще продължи до 22 септември, Денят на независимостта на България. Първата стъпка е успешна, предстои обществен дебат за реална промяна и евентуален национален протестен митинг, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вотът за промяна в полза на ясното бъдеще е най-активен в София, Пловдив, Бургас и Русе, където са се подписали общо над 260 000 българи. При това симпатизанти на всички политически партии, обясни Цветан Цветанов. „И специално за симпатизанти и членове на БСП в Русенско, община Борово и Сливо поле, което дава още един път знак за слабото управление и излъганите честни и трудолюбиви български граждани от управляващите партии”, уточни Цветанов.

Подписката е началото на уволнението на Тройната коалиция, а кулминацията ще бъде национален протест, но засега без конкретна дата, обясни Петър Москов от ДСБ. „Цялата тази истерия, която цари в тройната коалиция се нарича 475000 подписа за една седмица. Тези непродуктивни, импотентни и антибългари са се подписали, даващите тези квалификации да излязат в дългосрочна пенсия”, каза Москов.

В протестния вот чрез Интернет са се включили и над 5 000 българи от чужбина.