3 млн. лева са щетите от наводненията по пътната мрежа в страната
3 млн. лева са щетите от наводненията по пътната мрежа в страната / снимка: БГНЕС, архив
3 млн. лева са щетите от наводненията по пътната мрежа в страната
73882
3 млн. лева са щетите от наводненията по пътната мрежа в страната
  • 3 млн. лева са щетите от наводненията по пътната мрежа в страната

По предварителна оценка щетите от наводненията по републиканската пътна мрежа струват около 3 млн. лева. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева на откриването на новия пътен възел „Българово” от магистрала „Тракия”.

Министър Терзиева разказа, че е създадена комисия, която извършва внимателен оглед, за да бъде направена пълна преценка на щетите. Според нея предстои да бъдат взети  всички мерки за най-бързата поправка на отнесените и увредени участъци от републиканските пътища.

За отсечката между квартал Сарафово и Бургас вече са осигурени 1,5 млн. лева, работата започва след края на туристическия сезон.

Терзиева уточни, че скандалът с неизплатените пари на протестиращите от фирмата „Автомагистрали-Черно море” е решен. Част от парите за протестиращите работници вече били преведени, съобщи министърът. Тя повтори, че „въпросът с изпълнителя на обекта е решен” и смята, че „с това отношение между работници и изпълнител по договора се злоупотреби”, съчувства на протестиращите, а утре иска да разкаже своята гледна точка, на пресконференция, която смята да свика.

"Да могат те да наемат правилно работниците и да им заплащат. В конкретния случай това съотношение между работници и изпълнител по договор, не искам да кажа, че се злоупотреби, да не казвам повече се злоупотреби. Не смятам, че заслужаваме да бъдем улени нито аз, нито Стефан Чайков (бел.ред. шеф на АПИ). Мисля, че правителството предприе всички необходими мерки, за да осигури парите. Работниците трябва да са спокойни, изпълнителят има достатъчно пари да им заплати:, заяви министърът.

Други новини от Бургас