/ БГНЕС
15-та поредна вечер премина на протест на майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради думите му, с които той ги определи като „кресливи жени, които спекулират с децата си и манипулират обществото, като изкарват уж болните си деца в пек и в дъжд“.

протест
БГНЕС

Последните две седмици майките, заедно с хора, дошли да подкрепят протеста им, измисляха всевъзможни начини, по които да поискат оставката на вицепремиера. Тази вечер те решиха да направят протестно шествие с автомобили, което обиколи централните улици на София и направи голяма обиколка.

Шествието започна в 18:30 ч. от Министерския съвет, п
ремина по „Цар Освободител“, от там по ул. „Раковски“, за да стигне до централата на НФСБ, след което продължи по „Витошка“ към централата на ГЕРБ, от там през Южния парк, след което се спусна по „Константин Величков“ през бул. „Сливница“ и „Мария Луиза“. След това шествието се отправи към Орлов мост, където както беше съгласувано между организаторите и Столична община, кръстовището беше блокирано за около 10 минути. След това протестиращите коли се отправиха отново към Министерския съвет и около 21:00 ч. протестът приключи при началната си точка.

протест
БГНЕС

Десетки автомобили с черни знамена, с трикольори и надписи: „Оставка на Валери Симеонов“ се включиха в протестното шествие, което бе съпътствано през цялото време от Пътна полиция, която затваряше пътните артерии на протестиращите.
 
Движението в София бе затруднено и натоварено, образуваха се задръствания, но до напрежение между протестиращите и другите автомобили не се стигна.

протест
БГНЕС