12-годишно момче е наръгано от свой съученик в Самоков
12-годишно момче е наръгано от свой съученик в Самоков / netinfo
12-годишен седмокласник беше наръган в гърба с джобно ножче от свой 13-годишен съученик след спречкване в Самоков. Инцидентът е станал на улица „Скакавец” в града близо до училището, в което са учили двете момчета.

Скандалът е възникнал около 18.00 ч. след приключване на учебните часове, съобщават от МВР. На път за вкъщи са вървели четири деца, които живеели в една посока и разговаряли къде ще празнуват Нова година. Двама от тях се спречкали, започнали да се обиждат, като 12-годишният повалил съученика си на земята и го задържал така няколко минути. Когато се измъкнал от схватката, 13-годишното момче извадило джобно ножче и нанесло няколко удара по раницата му. Останалите деца ги разтървали и всички си тръгнали по домовете.

В първия момент никой не разбрал какво се е случило, включително и пострадалият, който едва по-късно забелязал, че раната на гърба му кърви. Негова близка, която работела като медицинска сестра, промила раната и го завела в спешния център. 12-годишният младеж бил оставен за наблюдение в местната болница, той е без опасност за живота.

Всички деца – участници и свидетели, са разпитани в районното полицейско управление от инспектор от Детска педагогическа стая, след което са предадени на родителите им. Тийнейджърът, който е наръгал съученика си, е дал обяснение при дознател в присъствието на инспектор от ДПС и родител, след което бил освободен.