10 години затвор за син убил майка си
10 години затвор за син убил майка си / cнимкa: sxc.hu

10 години затвор при строг режим получи Мариян Атанасов от Русе, който уби майка си. Престъплението е извършено по особено жесток начин, сочи съдебномедицинската експертиза. Делото се гледа в Русенския окръжен съд и приключи в рамките на ден.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца след като повдигна обвинения за убийство и умишлен палеж на апартамент. Престъпленията са извършени на 23 юли миналата година в блок "Некрасов", където 43-годишният русенец живеел заедно с родителката си.

Пред съда Атанасов призна за убийство. В съдебна зала той обяви: "Виновен съм. Убих майка си в момент на силна депресия от неполучени заплати и прекратен трудов договор. Защо се стигна до трагичния край, така й не мога да си обясня". Според съдебната експертиза жертвата е била душена с кабел от зарядно устройство на телефон и с ръце.

След като извършил убийството русенецът си купил цигари и водка. По-късно запалил апартамента и отишъл при бившата си жена, за да плати издръжката на двете си деца. Предал и събрани от жилището семейни ценности. Преди задържането му опитал да си пререже вените, но като не успял, заспал на улична пейка. На следващата сутрин се върнал на местопрестъплението, където го чакала полиция.

Други новини от Русе