Зоров: ЕК не е отказала финасиране от националния бюджет за фермерите
Зоров: ЕК не е отказала финасиране от националния бюджет за фермерите / netinfo

ЕК не е отказала на България да финансира със средства от националния бюджет производителите на мляко, това заяви за Дарик Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите по повод подобни твърдения от партия ГЕРБ вчера.

По думите на Зоров към момента Еврокомисията е отправила писмо, с което изисква да спазим процедурата и да поискаме разрешение за увеличаване на средствата от националния бюджет за субсидиране на млякото. Ето какво още каза Димитър Зоров:

Така че Европейската комисия не е отказала към момента на България. България трябва да спази действащия регламент. Няма никакво нарушение към момента, България не е ползвала към момента европейски пари за субсидията от 20 стотинки на литър сурово мляко, както вчера беше изразено. Ние в момента не трябва да се делим като различни политически сили, бизнес и така нататък, всички трябва да работим това нещо да се случи, а не против него, защото в крайна сметка това е в интерес на българския фермер и това ясно трябва де се разбере, а не да се действа от моментната конюнктура.