Социалната мрежа Пинтрест струва 12.7 милиарда долара

/ iStock/Getty Images
Социалната мрежа Пинтрест ще започне по-силно отколкото се очакваше с продажбите на своите акции, пише Евронюз. Това е сигнал, че инвеститорите искат да влагат парите си в интернет компании, смятат анализатори.

Какво ще виждаме навсякъде около нас през 2019? (ВИДЕО)

Акциите на Пинтрест ще се появят на борсата в Ню Йорк в четвъртък и пазарната оценка на компанията ще е 12.7 милиарда долара.

Високата оценка показва какво иска пазара, след като подобната на Убер таксиметрова услуга Лифт събра много по-малко пари, отколкото очакваше, когато се появи на борсата наскоро.

Достоверност и последици - дилема за Туитър и неговите потребители

Пинтрест е социална мрежа, в която хората запазват идеи за модели дрехи, интериорен дизайн, декорация и дори рецепти за готвене.

Тя е от компаниите, които предизвикват големи колебания в играчите на борсите. От една страна инвеститорите не искат да изпуснат шанса да купят акции от компания, която е започнала от нулата и е набрала милиони клиенти и потребители. От друга страна икономическият модел на компании като Пинтрест е толкова нов, че се определя като недоказан и много инвеститори се страхуват да вложат пари, без ясен модел на приходи и печалби.
БГНЕС