Русия опрощава дълга на Либия
Русия опрощава дълга на Либия / netinfo

Русия ще опрости дълга на Либия в замяна на договори за милиарди за руски компании, съобщи руският министър на финансите Алексей Кудрин. Тъй като тези кредити са били чисто военни, то Русия ще опрости кредитите в замяна за договори за милиарди за руски компании, заяви Курдин пред журналисти в Триполи, пише БГНЕС, като се позовава на Интерфакс.

Удовлетворен съм от резултатите от посещението. Ние отдавна се подготвяхме за тази визита. Договаряхме се за назряващите стъпки и в политиката, и в икономиката, каза Путин пред журналисти. Той отбеляза, че преговорите за уреждане на либийския дълг са се водили най-активно през последните година-две. “Удовлетворени сме от начина, по който се договорихме за разрешаването на този проблем. Абсолютно съм убеден, че намерената от нас схема ще бъде от полза както за руската, така и за либийската икономика, както на руския, така и на либийския народ”, подчерта Путин.

Той отбеляза, че постигнатите договорености са важни не само за натоварването на руските отбранителни предприятия и за укрепването на отбранителните способности на Либия, но и за решаването на цивилни задачи. Общо 10 споразумения, включително и големи контракти, бяха подписани при посещението на Путин в Либия. /