Рекламират туризма в Балчик в Румъния
Рекламират туризма в Балчик в Румъния / снимка: Sofia Photo Agency

Община Балчик ще популяризира своя туристически потенциал в Румъния чрез проект на побратимения румънски град Мангалия - "Център за развитие на трансграничен туризъм - Румъния-България".

Около 150 000 евро ще бъдат инвестирани за подобряване на трансграничната бизнесинфраструктура и на нивото на достъп до интегриран пакет от услуги за бизнеса, съобщиха от общината, която е партньор в начинанието.

Проектът предвижда да бъде създадена мрежа от 15 информационни бюра в четири курорта по румънското Черноморско крайбрежие, които ще се ръководят от туристически информационен център в Мангалия. Бюрата ще предоставят информация за туристически обекти, включително и за забележителностите в Балчик, ще предлагат услуги на български и румънски потребители. Ще бъдат подготвени уебсайт, информационни брошури и туристически карти на трансграничния регион.

Проектът се реализира от общината в Мангалия, от тамошната Асоциация на работодателите от малките и средните предприятия и от Камарата за търговия, индустрия и навигация в Констанца. Финансовата подкрепа е осигурена по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество.