Разпитват шефове на ЕАДС за предполагаема злоупотреба с вътрешна информация
Разпитват шефове на ЕАДС за предполагаема злоупотреба с вътрешна информация / netinfo

Френският регулатор на финансовите пазари разпитва шефове на компанията-майка на „Еърбъс” - Европейския авиационен и отбранителен консорциум (ЕАДС), сред които е и съпредседателят Арно Лагардер. Това е част от разследване за предполагаема злоупотреба с вътрешна информация, съобщи вестник "Монд", цитиран от Асошиейтед прес.

Служители на регулатора на финансовите пазари и ЕАДС посочиха, че засега няма да коментират случая.

Арно Лагардер, чиято компания „Лагардер” е основен акционер в ЕАДС, ще бъде разпитан на 29 май, отбеляза в. "Монд". Бившият съпредседател на ЕАДС Манфред Бишоф ще бъде разпитан утре, а изпълнителният директор Жан-Пол Гю бе разпитан вчера, информира вестникът, цитиран от БТА.

Разследват се акции, които са на стойност милиони евро, продадени от топ.мениджъри на „Юръпиън аеронотик дифенс енд спейс ко”. Това се случи миналата пролет, малко преди компанията да обяви голямото закъснение на свръхсамолета А380, което понижи цените на акциите на борсата.

Арно Лагердер твърди, че не бил запознат с проблемите в производството на модела А380 и насърчи регулатора да разследва продажбите на борсата.