Работници от ОЦК излизат на пореден протест
Работници от ОЦК излизат на пореден протест / DarikNews.bg, архив

Работници и служители от ОЦК – Кърджали отново ще излязат на протест. Очаква се, както и вчера, те да блокират пътя за Хасково на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Булаир“.

По думите на синдикалния координатор за Кърджали Иванка Караколева това е последното действие, което предприемат синдикалистите от КНСБ в опит да привлекат внимание към проблемите в предприятието.

„От понеделник всеки може да каже, че желае да напусне поради неизплатени заплати, но това трябва да го направи лично. Няма да преговаряме повече с хората, които поддържат пещите. Нямаме сили за повече", каза Иванка Караколева. 

Над 120 работници са напуснали комбината до края на миналата седмица, разказа синдикалистът Белю Стайков. По думите му се очаква нова вълна от напускащи от 1-ви юли, ако дотогава няма яснота какво ще стане с ОЦК. 

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев коментира вчера, че казусът с ОЦК е сложен, и че засега най-сериозни намерения към предприятието има полската компания „Силезия", като идеята е да го вземе под наем за година и половина, а след това да го купи.