Поскъпването на парното е причина за по-високата сметка на Мавродиев
Поскъпването на парното е причина за по-високата сметка на Мавродиев / снимка: БГНЕС, архив
Поскъпването на парното е причина за по-високата сметка на Мавродиев
38219
Поскъпването на парното е причина за по-високата сметка на Мавродиев
  • Поскъпването на парното е причина за по-високата сметка на Мавродиев

Увеличението в цената на парното с 29,4 на сто е основният фактор за високата сметка на актьора Стефан Мавродиев за декември миналата година, съобщиха за Дарик от пресцентъра на столичната топлофикация. Преди седмица от ефира на Дарик Мавродиев се закани да съди дружеството заради двойно по-високата си сметка за парно. И след предоставената му справка от Топлофикация-София, актьорът е категоричен, че ще я съди.

Миналата седмица Стефан Мавродиев обяви пред Дарик, че ще съди столичната топлофикация заради това, че за декември трябва да плати 408 лева за парно, при 190 през ноември миналата година.

"Имам една и съща енергия, която ползвам. После, ако аз спирам, то си е моя работа, чак лятото отчитат разликата. Те мен ме броят като бунак някой. Всичките за тях сме бунаци, всеки нормален човек в България е глупак, бунак", каза пред Дарик Мавродиев миналата седмица.

Пресцентърът на „Топлофикация-София" изпрати до Дарик данните от проверката по случая. Според нея разликата в сметките за парно на актьора се дължи на няколко фактора: по-високата консумация на топлоенергия в сградата, където Мавродиев живее заради по-студения декември в сравнение с последния месец на предходната година; по-високият от миналата година прогнозен дял на Стефан Мавродиев, на база на който се изчислява в момента сметката му, както и основната причина - увеличената с близо 30 на сто цена на топлото.

От дружеството уточняват, че проверката е на база прогнозни дялове. Те припомнят, че в края на отоплителния сезон топлинният счетоводител ще отчете уредите, за да се види реалното потребление и Стефан Мавродиев ще получи изравнителна сметка. Ако е консумирал през сезона по-малко енергия от прогнозния дял, ще му бъдат върнати парите.

Въпреки това писмо актьорът остава категоричен, че ще съди „Топлофикация-София", защото написаното в него били „общи приказки", разказа пред Дарик той.