Петър Димитров: Ще има наддаване за Кремиковци
Петър Димитров: Ще има наддаване за Кремиковци / Sofia Photo Agency

При всички случаи ще има наддаване между кандидат-купувачите за "Кремиковци" и който има повече пари, ще се окаже по-добър, каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Министър Димитров смята, че за правителството е важно да не се намали обемът на произвежданата продукция. Това може да се случи, ако новият собственик няма достатъчно финансов ресурс и суровини.

Засега кандидат-купувачите са готови да предоставят търговски кредити за нормалното функциониране на комбината, обясни Петър Димитров. Според него проточването във времето на продажбата не зависи от държавата, тъй като има процедури, които не могат да бъдат прескочени.

На въпрос дали държавата има определени предпочитания за новия собственик на „Кремиковци”, Димитров отказа да коментира.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и посланикът на Германия Михаел Гайер днес подписаха споразумение за техническо сътрудничество с Германия. Споразумението предвижда Германия да ни предостави 4 милиона евро за програми за насърчаване на икономиката и заетостта, на професионалното обучение, на метрология и за регионалното развитие на Родопите.