Няма риск от загуба на средства по проекта за саниране на жилища
Няма риск от загуба на средства по проекта за саниране на жилища / снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева заяви по време на парламентарния контрол, че на този етап няма риск от загуба на средства по проекта "Енергийно обновяване на българските домове", финансиран по оперативната програма "Регионално развитие". Министър Терзиева отговори на въпрос на депутата и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова относно забавяне при изпълнението на проекта.

Вече са обявени всички необходими процедури, допълни министър Терзиева и отбеляза, че малките фирми не са отстранени от участие в процеса по силата на процедурата. На този етап не виждаме проблем и тревожен сигнал, че строително-монтажните работи няма да бъдат извършени в срок, заяви министърът. Тя отбеляза, че когато е встъпила в длъжност, процедурите по санирането не са били започнали. Даже и проектиране не е възлагано, каза Терзиева.

Лиляна Павлова каза, че се надява министър Терзиева и правителството незабавно да си подадат оставката. С този темп на работа ще загубим и тези еврофондове поради абсолютната управленска немощ на правителството, заяви Павлова.

Източник: БТА